maanantai 19. tammikuuta 2015

Mandalaya - ensimmäinen ajopäivä

Mandalay on Myanmarin toiseksi suurin kaupunki ja sen asukasluku oli noin miljoona. Kaupunki toimii maan uskonnollisena keskuksena ja siellä on useita luostareita sekä yli 700 pagodaa.
Burman kuningas Mindon Min perusti Mandalayn vuonna 1857 maan pääkaupungiksi, jona se oli vuosina 1860–1885 kolmanteen Burman sotaan asti, jolloin britit valloittivat Burman siirtomaakseen siirtäen pääkaupungin Yangôniin. Kaupunki rakennettiin asumattomalle alueelle 236-metrisen Mandalay-kukkulan juureen Buddhan tekemän ennustuksen perusteella, jonka mukaan kyseisellä paikalla tulisi olemaan buddhalaisuuden metropoli uskonnon 2 400-vuotisen historian kunniaksi.(Wikipedia)


Aamulla tutustumme satapiikki skoottereihimme, joilla tulemme seuraavan puolentoista viikon ajan ratsastamaan trooppisen auringon alla. 

Moottoriretkikunta valmiina lähtöön. Vasemmalta paikallisoppaamme Mr Bauk, Kirsi Suono, Jari Suono, matkanjohtaja Matti Puha, Hannu Arkko, Päivi Ristimäki, Hannu Leppäkorpi, Heimo Rouvinen, Tarmo Huhtala ja Ilkka Sirrola



Hieman yhdeksän jälkeen starttaamme menopelimme ja kurvaamme pujottelemaan muiden skootterien sekaan. Liikenne näyttää kaoottiselta, mutta jotenkin se vain soljuu jouhevasti eteenpäin omalla omituisella rytmillään. Mekin sulaudumme skoottereiden orkesteriin pienin riitasoinnuin, mutta pienen totuttelun jälkeen ajamme neljän skootterin välissä ja jonkun pysähtyessä koukkaamme joltain puolelta ohi. Liikennesääntöjä ei ole, tai ehkä on, mutta ainakaan ne eivät aivan heti valkene. Liikenne on kuitenkin erittäin joustavaa kun siihen pääsee sisään ja kotimainen aggressiivinen oman kaistan pitäminen loistaa poissaolollaan.

Keskustan alueella parkkeeraamme temppeliin, jossa Budha istuu tyynenä vastaanottamassa palvelijoitaan. Burmassa on vielä kunniassaan vanhoja sääntöjä, joiden mukaan naisille ei ole sallittua astua Budhan alttarille.




Temppeleitä ja pagodeja löytyy kaupungista enemmän kuin tarpeeksi, joten kierrämme tunnetuimmat nähtävyydet. 






Ja huomenna matka jatkuu kohti Bagania...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti