maanantai 19. tammikuuta 2015

Mandalaya

Myanmar (burmaksi mjəma) eli Myanmarin liiton tasavalta (aiemmin Burma) on pinta-alaltaan Kaakkois-Aasian suurin maa. Myanmarin rajanaapureita ovat Bangladesh lännessä, Intia luoteessa, Kiina koillisessa, Laos idässä ja Thaimaa kaakossa. Lounaassa maa rajoittuu Bengalinlahteen ja etelässä Andamaanienmereen. Maan nimestä käytetään yleisesti kahta erilaista muotoa: Myanmar ja Burma. Aikaisemmin on käytetty muotoa Birma, joka on säilynyt käytössä tunnetun kissarodun pyhän birman kissan nimessä. (wikipedia)

Matka jatkuu aamulla hotellin pikkubussilla Don Muangin kentälle, josta kotimaan ja lähialueiden lennot operoidaan. Burmalla on sen avauduttua pari vuotta sitten ollut selkeä tavoite kehittää matkailua, joten viisumin saa nykyisin helposti netin kautta. Lentoasemalla porukassa on havaittavissa lievää hermostuneisuutta, johtuneeko se sitten lentoyhtiön viimeaikaisista uutisista vai Burman viisumitarkastuksesta?




AirAsia kuljettaa meidät turvallisesti perille Mandalayn lentokentälle ja pääsemme melko nopeasti passi- ja viisumintarkastuksesta läpi. Vastassamme on paikallisoppaamme Mr Pauk sekä matkatoimistoa Burmassa pyörittävä Mika, joiden johdolla jatkamme bussilla Mandalayaan. Matkalla käymme tutustumassa perinteiseen lehtikullan taontaan, jossa kultapalaa nuijitaan puisilla nuijilla, kunnes siitä muotoutuu seitinohutta levyä. Jatkossa tulemme erittäin perusteellisesti tutustumaan siihen, mihin tuota lehtikultaa käytetään. 



Illalla syömme paikallista ruokaa ulkoilmaravintolassa. Burmalainen ruoka poikkeaa esim. Thaimaalaisesta aika lailla. Kastikkeet ovat öljyisempiä, jotenkin etikkaisen makuisia huomattavasti vähemmän tulisia kuin Thaimaassa. Mandalay on melkoisesti pienempi kuin Bangkok. Kaupungissa on noin 3 miljoonaa asukasta ja liikenne pääkaduilla muistuttaa  Bangkokin kuhinaa pienemmässä mittakaavassa. Kuitenkin skootterien pujottelu näyttää samanlaiselta ja tuonne sekaan mekin huomenna sukellamme omien piikkiskootteriemme kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti